blog posts
Taalspelletjes Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: oefening baart kunst en dat geldt ook zeker voor het lere Bekende taalfouten Taalfouten zijn er in héél veel verschillende soorten en maten. Sommige zijn zo vee Taalboeken Taal leer je in eerste instantie door er actief mee te oefenen. Taalboeken kunnen daarbij een hul Synoniemen Synoniemen, in de Nederlandse taal hebben we er misschien wel honderd van. Synoniemen zijn twee o

Duits

Vanaf de middelbare school (en steeds vaker al vanaf de basisschool) krijgen we Duitse les. Als buurland van Duitsland willen we natuurlijk allemaal een beetje Duits kunnen spreken. Duits kennen is leuk en handig, en het is een mooie aanvulling op je cv. De Duitse taal leren kun je op verschillende manieren doen. Je kunt bijvoorbeeld snel voor je werk of vakantie een paar woordjes opzoeken en uit je hoofd leren, maar je kunt er ook aardig wat tijd in steken door bijvoorbeeld een cursus te volgen. Je leert dan uiteraard op een heel andere manier de taal.

Redenen om Duits te leren

Misschien vraag je je af waarom je de Duitse taal zou moeten leren. Misschien weet je al precies waarom je dit wilt. In ieder geval kunnen wij je de volgende voordelen benoemen, van het leren van de Duitse taal:

  • Duits is de meest gesproken moedertaal van Europa;
  • Voor Nederlanders is Duits gemakkelijk;
  • Op latere leeftijd kan je kennis van Duits je aan een baan helpen. Duitsland heeft veel grote bedrijven en zeker in de aangrenzende regio's zijn er veel bedrijven die graag goed Duitssprekende medewerkers in dienst hebben.

Dit zijn slechts een paar (goede!) redenen om de Duitse taal goed te beheersen. Daarnaast is het gewoon ook leuk om de taal van je buurland een beetje te kunnen spreken. Niemand gaat er namelijk op vooruit door alleen maar naar zichzelf te kijken.