blog posts
Synoniemen Synoniemen, in de Nederlandse taal hebben we er misschien wel honderd van. Synoniemen zijn twee o Engels Wil jij graag de Engelse taal leren? Een goede methode hiervoor is het oefenen met Engelse woordj Zinsdelen Een zin, hoe lang of kort die ook is, bestaat uit verschillende delen. Die delen worden ook we Spelling Een vaak niet zo'n populair onderdeel van de Nederlandse taal is de spelling. Er zijn simpelw

Taalspelletjes

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: oefening baart kunst en dat geldt ook zeker voor het leren  van taal. Voor kinderen zijn spelletjes als memory of een simpel kaartspel met afbeeldingen al een goede manier om taal te leren. Maar voor volwassenen die nog willen oefenen met taal kunnen ook kruiswoordpuzzels of taalspelletjes als Scrabble een uitkomst bieden.

Taalspelletjes als galgje en Scrabble

Scrabble is lang uit beeld geweest, maar met de app Wordfeud is het weer helemaal in opkomst. Het is de digitale versie van Scrabble en voor mensen die van taal houden nog steeds een hartstikke leuk spelletje. Een misschien nog wel ouder spelletje dan Scrabble is het welbekende galgje. Een simpel woordspelletje wat iedereen kent en ook zeker leuk is om met kinderen te spelen op ieder moment van de dag. Je hebt alleen pen en papier nodig. Zo eenvoudig kan het zijn! Tip! Kijk op een van deze websites voor leuke & leerzame taal spelletjes:

Taalspelletjes voor volwassenen

Op deze website vind je ook verschillende taalspelletjes waar je op een leuke manier toch met taal bezig bent. Deze spelletjes zijn vooral voor kinderen bedoeld, maar wanneer je als volwassene graag nog met taal oefent, zijn er tal van andere opties. De eerder genoemde kruiswoordpuzzels laten je spelen met taal, maar er zijn ook veel tv-programma's op de buis die taal op een speelse manier brengen. Al aan Lingo gedacht? Of Tatata Taal? Door het slechts te kijken, zult je weinig verbetering merken, maar als je actief meedoet met deze taalspelletjes kun je echt sprongen vooruit maken. Als je denkt dat je op je taaltop zit en een ware Neerlandicus bent geworden, is het Groot Dictee der Nederlandse Taal de ultieme uitdaging. Ga hem aan en wie weet heb jij wel 0 fouten!